31. maj 2012

Klaverfest i Tivoli

Over tre aftener er der lagt op til en klassisk klaverfest i Tivoli, det er
  • mandag d. 4. juni 2012
  • tirsdag d. 5. juni 2012
  • onsdag d. 6. juni 2012
Alle tre aftner kl. 19:30. Det bliver udført af studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Wienerklassisk aften

Første aften er et program med Mozart og Schubert. Der er flere stykker for to klaverer, Schuberts berømte march i D-dur, hans variationer over et tema fra Hérolds opera Marie og en Mozart sonate for to klaverer. Desuden en enkelt firhændig fantasi af Schubert. Det skal blive spændende, da det er sjældent man hører sådanne klassiske klaverstykker opført live af professionelle.
En enkelt sats af Mozarts klaverkoncert nr. 13 bliver ledsaget af strygekvartet frem for symfoniorkester. Ellers får vi Franz Lizts klaverudtog fra Don Juan og hans omarrangering af nogle Schubert-lieder for klaver alene.
Et i klassisk klaversammenhæng anderledes program, som det skal blive spændende at høre.

Amerikansk aften

Anden aften er med amerikanske komponister, som er kontinentet Amerika, ikke udelukkende, men også, staten USA.
USA repræsenteres med Gershwin og Bernstein, den første med hans tre preludier og variationer over hans populærsang I Got Rhytm, den anden med et klaverudtog fra West Side Story. Desuden den fransk-jødiske emigrant Darius Milhaud med en suite for to klaverer.
Ellers får vi tango på klaver af argentinerne Astor Piazolla og Alberto Ginastera, af den sidste også en sonate.
Vi skal så en tur til Mexico med Condon Nacarrow, som vi får en sonatine af.

Russisk aften

Tredje aften er med russiske komponister, berømtheder som Rachmaninoff, Stravinskij og Sjostakovitj er repræsenterede, alle sammen med værker for to klaverer. Desuden er der en hyldest til de store russiske komponister af Alfred Schnittke for seks hænder (det var ikke en fejl!). Vi får så også et par etuder af den mindre kendte Kasputin.
Alt i alt et usædvanligt klaverprogram alle aftener.

Koncerterne er gratis, hvis man er indehaver af et årskort til Tivoli, men for alle andre koster det 50 kr. udover Tivoli-entréen.
I det hele taget er det et dejligt program med klassisk musik, der er sammensat denne sommer. Mange af dem er såkaldte årskortkoncerter, der som disse tre klaverkoncerter er gratis for indehavere af årskort.
Så et sådant er bestemt værd at investere i for yndere af klassisk musik.
Se sommerens program for koncertsalen.