1. juni 2012

Procol Harum på Skagen Festivalen

Hvem husker dem ikke, folk af en vis alder? De har endda en skare af yngre fans i lighed med mange andre legendariske bands.
Procol Harum fra Storbritanien, der i 1967 brød igennem, da de fik et hit med den uimodståelige A Whiter Shade of Pale, der på el-orglets mellemspil citerede Bachs Air auf G Streiche og efter det lavede den ene lp efter den anden med klassisk inspireret rock - eller beatmusik, som man kaldte det dengang. I modsætning til mange andre bands, der havde en tangentspiller, der vekslede mellem klaver og orgel, så havde de to, Gary Brooker på klaver, der også var forsanger og komponerede det meste, men ikke det hele, af deres repertoire til Keith Reids digte, og Matthew Fisher på orgel. Lyden var meget baseret på disse to instrumenter og ideen fra gennembrudshittet med at citere Bach blev brugt adskillige gange. Det hindrede så ikke guitaristen Robin Trower i at give nogle Hendrix-agtige guitarsoloer fra tid til anden.
Disse efterhånden bedagede herrer kommer til Skagen Festivalen i år. Det er kun få år siden jeg oplevede Gary Brooker give koncert på jazzfestivalen i København med jazzsangeren Georgie Fame og Tivolis Big Band, og jeg måtte konstatere, at selvom hans ravnsorte hår var blevet erstattet er hvidt hår, så var han bestemt ikke faldet af på den musikalsk, en lidt anden genre en hos Harum, men flot.
Kommer man forbi Skagen Festivalen, der finder sted fra 5. - 8. juli, så er dette legendariske band med sit smukke tangentspil nok et genhør værd.
Vil du se mere om årets Skagen Festival? Så har jeg et indlæg på min blog Akustisk Guitar og et på min anden blog Mundharmonika.