10. juni 2012

Spiller du allerede klaver?


Nej hvor det går!
Du er måske allerede startet på pianoet.
Så kan der være problemer med at komme videre og ikke køre i samme skure. På denne blog kommer der indlæg, der giver tips til at komme videre, men lige lidt antydninger.
For begynderen er et kvarters øvning hver dag bedre end flere timer en gang om ugen. For begyndere i starten er det nok, for det er en uvant følelse for kroppen, som den skal vænne sig til. Det kommer. Er du længere end det, så skal den daglige øvning være mere end et kvarter.
Se evt. Har du et klaver og Pas på klaveret

Har taget de første skridt

Du har måske lært de første enkle melodier, kan måske spille harmoni til i venstre hånd. Hver gang du lærer en dur-akkord, så prøv at spil Mester Jakob til den. Når du lærer en mol-akkord, så spil Jeg har fanget mig en myg til den.
Kan du allerede nogle melodier med to-tre akkorder? Det er en effektiv måde at lære nyt på at prøve at spille dem i andre tonearter. Der skal nok komme indlæg på denne blog om det. Måske skulle du også lære at spille venstre hånd efter f-nøglen? Eller hvis du kan den, men ikke kan sætte akkorder efter bogstavtegnene, som kaldes becifring, så skal du måske lære det?
Se Hvad vil du bruge klaveret til?

Fra begynder til øvet

Her kan det være svært. Man sidder og kører i det samme hele tiden, de samme akkorder, de samme melodier. Prøv at variere dine basgange i venstre hånd eller find nogle flere brudte akkordmønstre.
Lær noget, det er sværere end hvad du kan nu, men ikke er umuligt på nuværende tidspunkt.
Gå i gang med at lære melodier med mere end tre akkorder, her kan hæfte IV i Ebbe Nielsens Spil Bare Løs-serie være en god hjælp - pas lige på at du ikke kommer til at købe guitarversionen!

Videre

Du er måske så langt, at du kalder dig viderekommen. Ja, men man kan altid lære nyt. Udvid dit repertoire, gerne med svære ting, så lærer du noget nyt.
Er der en bestemt genre, som du altid har drømt om at spille? Kast dig ud i det, der er nok af lærebøger og websider. Jeg vil med tiden præsentere genrer her og give et indblik i, hvad de kræver.
Overvej også at gå til noget videregående undervisning.
Se også Klaverets fordele
Nogen spørgsmål? Prøv at finde dem under Oftest stillede spørgsmål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar :-)